El controvertit cicle electoral va marcar el curs polític, iniciat el 28 de novembre de 2010 amb la primera volta de les eleccions presidencials i també les legislatives. El tribunal electoral va trigar tres mesos a validar els resultats oficials, que tots els participants havien rebutjat, i el 20 de març es va celebrar la segona volta de les eleccions presidencials. El guanyador va ser el popular músic Michel Martelly, que va obtenir el 68% dels vots, i va assumir la presidència el 14 de maig. L’acte va tenir una gran significació perquè va ser la primera vegada, des de la independència obtinguda l’any 1807, que es produïa un relleu pacífic i en democràcia entre dos presidents de partits oposats.
També va contribuir a la normalització del país el retorn de dues figures polítiques del passat que havien marxat per diferents raons en moments de crisi extrema. Primer va tornar l’exdictador Jean-Claude Duvalier, que té diverses causes pendents amb la justícia, i després l’expresident Jean-Bertrand Aristide, que va governar Haití en una època plena de turbulències i feia set anys que vivia exiliat a Sud-àfrica.
Però la precarietat del consens polític intern va continuar per la fragmentació parlamentària i el suport minoritari del president Martelly. Aquesta circumstància no va ajudar en uns moments que calia intensificar l’esforç per la reconstrucció del país després del greu terratrèmol del gener del 2010. Malgrat tot, gràcies als ajuts internacionals i a les polítiques expansives del Govern es va anar recuperant l’economia, amb una previsió de creixement del PIB del 8%.