L’Índia va seguir consolidant la seva presència internacional. Al gener, el país va rebre la visita oficial de la presidenta de Bangladesh, Khaleda Zia, en el transcurs de la qual es van signar importants acords de coqaboració, i del secretari de Defensa dels EUA, Robert Gates, evidenciant l’apropament entre els dos països. A l’abril, el primer ministre de l’Índia, Manmohan Singh, i el seu homòleg del Pakistan, Yuzuf Rafa Gillani, es van reunir a la cimera de la SAARC, i al juliol, el general Than Shwe, cap visible de la junta militar de Myanmar, es va entrevistar amb Manmohan Singh per signar acords de lluita contra el terrorisme, energia, intercanvi de tecnologia, comercials i ajuda al desenvolupament, una visita que va anar acompanyada de protestes de la comunitat birmana refugiada a l’Índia.
Una altra constant de l’any van ser les protestes ciutadanes al Caixmir indi, on la població autòctona pateix la forta militarització del territori, que afavoreix els abusos dels drets humans i en canvi ofereix poques expectatives de solució al conflicte. D’altra banda, la confrontació amb la guerrilla naxalita estesa arreu del país (a 223 dels 600 districtes) es va mantenir greu. Al febrer, un dels líders maoistes va oferir al Govern un alto el foc en canvi de l’alliberament de destacat alts quadres guerrillers empresonats. Desdient-se d’aquesta oferta dies després, 50 guerrillers (molts dels quals, dones) van arrasar un campament de l’exèrcit i van matar 24 soldats a Bengala Occidental. L’Índia també va seguir patint les fuetades del terrorisme islamista. Al febrer, 16 estrangers van morir en esclatar una bomba en un restaurant de la ciutat de Pune (Maharashtra). L’atac va ser reivindicat per Lashkar-e-Toiba al-Almi (LiTA), una escissió del LiT, que va portar a terme els sagnants atemptats de Bombai.
Finalment, en l’àmbit social, cal esmentar que al juny un tribunal va condemnar a dos anys de presó sis directius indis d’una empresa subsidiària de la multinacional nord-americana Union Carbide, acusats de negligència en el terrible accident industrial succeït a la ciutat de Bhopal el 1984 i que va causar la mort a 15.000 persones.