Les visites del president dels Estats Units, Barack Obama, del papa Francesc i els atacs de les milícies islamistes somalis Al-Xabab van capitalitzar l'agenda política del país. En la seva visita, al juliol, Obama va prometre el compromís nord-americà en la lluita contra Al-Xabab i es va reunir amb membres de la seva família, però no va visitar per qüestions de seguretat Kopelo, el poble on va néixer el seu pare. El papa Francesc, que va començar per Nairobi, al final de novembre, el seu primer viatge africà, en el qual després va visitar Uganda i la República Centreafricana, va denunciar la violència que es cometia en nom de Déu, en una clara al·lusió a les accions terroristes comeses per Al-Xabab, i va apel·lar al diàleg interreligiós davant de representants de l'islam, de religions tradicionals i de les esglésies luterana, metodista i pentecostal.
En l'atac més espectacular, Al-Xabab va matar 148 persones, en bona part estudiants i treballadors del campus de la Universitat de Garissa, una localitat situada al nord-est del país. Tres mesos després, va matar unes 60 persones a Mpeketoni, prop de la ciutat de Lamu. En les reivindicacions dels atacs, Al-Xabab va retreure al Govern kenyà el desplegament de soldats a Somàlia.
Criticat pels països donants (els Estats Units, la Unió Europea i el Japó) per la seva inacció davant la corrupció, el president Uhuru Kenyatta va fer un gest en destituir cinc ministres denunciats per haver-se detectat en els seus ministeris nombrosos casos de malbaratament de diners. L'organització Transparència Internacional, que estableix un índex en la percepció de la corrupció, va situar el país en el lloc 145 de 174.