Les negociacions d’adhesió de Montenegro amb la Unió Europea i l’OTAN van continuar a bon ritme. A l’octubre, la UE va emetre un segon informe sobre la situació del procés d’adhesió de Montenegro en què es van donar indicacions per a continuar les reformes iniciades el 2010, especialment aquelles que es veuen més febles. Aquestes reformes han d’estar destinades a reduir els alts nivells de corrupció i crim organitzat, impulsar l’entorn empresarial i la lluita contra l’atur, i enfortir la independència del poder judicial i altres plans d’acció en l’àmbit de la justícia. Igualment, al setembre, a la reunió a Gal·les de l’Aliança Atlàntica es van valorar els esforços de Montenegro els darrers anys, especialment en la reforma del sector de la seguretat, però la invitació a formar-ne part es va posposar fins al final del 2015.
La situació econòmica va començar lentament a redreçar-se, i les previsions, tant de la UE com de l’FMI i el Banc Mundial, van augurar una recuperació significativa de l’economia el 2016, quan la taxa de creixement del PIB es preveu que arribi fins a nivells superiors al 3%. Tanmateix, aquest 2014 l’atur va pujar fins al 20%. La suspensió d’alguns projectes d’infraestructures i energètics, per falta d’inversió, la reducció de les exportacions i una baixa demanda interna van ser les raons principals del desaccelerament econòmic que ha patit el país els darrers temps.
El sector bancari del país, fortament dependent de l’exterior, va continuar rebent el suport de l’FMI i el Banc Central Europeu, i aquest últim organisme va iniciar un programa de cooperació amb el Banc Central de Montenegro per a ajudar-lo a formar part del Sistema Europeu de Bancs Centrals, fet que en facilitarà la integració dins la UE.