Al febrer, el nou Parlament va assolir finalment el consens suficient per a nomenar el líder del Partit del Congrés (l’únic candidat possible), Sushil Koirala, nou primer ministre del país. Aquest veterà polític, de 75 anys, i el sisè primer ministre des del 2008, va anunciar el seu compromís de promulgar una nova constitució en el termini d’un any, una tasca pendent des de la suspensió de les Corts Constituents el 2012.
Al llarg de l’any, van continuar les denúncies de les penoses condicions de treball dels immigrants nepalesos, i els estrangers en general, que treballen en la construcció de les instal·lacions que hauran d’acollir el Mundial de futbol de Qatar. Segons les xifres del mateix Govern qatarià, entre el 2012 i el 2013 ja s’ha arribat al miler de víctimes mortals.
La muntanya també va ser la protagonista de l’any. Al mes d’abril, una esllavissada a l’Everest va causar la mort de 16 guies de muntanya nepalesos, fet que va provocar una protesta dels xerpes en demanda de millores en les seves condicions de treball i la suspensió de la resta de la temporada d’ascensos al cim més alt del món. Més tard, a l’octubre, una tempesta de neu va provocar com a mínim 46 morts i més de 150 ferits en el “circuit de l’Annapurna”, considerat un dels millors trekkings extrems del món. Amb aquest accident es va demostrar que no existeix un registre real de les persones presents a la zona, fet que va portar el Govern a anunciar un enduriment dels requisits per a poder accedir als exigents circuits de l’Himàlaia.
La proximitat de l’elecció d’una nova deessa vivent de Patan –una de les 12 kumari que es troben a la vall de Kàtmandu– va reobrir el debat sobre aquesta tradició, de més de 700 anys i amb un fort atractiu turístic, que implica la reclusió d’una nena (l’actual va ser elegida als 3 anys) fins que té la primera menstruació, moment en què és retornada al món.