Noruega 2012

El 30 de gener dues persones van ser sentenciades i condemnades per haver planejat atemptar contra el rotatiu Jyllands-Postenel 2005, arran de la polèmica per la publicació de dotze caricatures de Mahoma. A mitjan abril va començar el judici contra Anders Breivik per l'assassinat de setanta-set persones al juliol del 2011, judici que es va prolongar fins que el 24 d'agost, data en què Breivik va ser declarat psicològicament equilibrat en el moment dels fets i condemnat a vint-i-un anys de presó. En sentir el veredicte, Breivik va demanar perdó als militants nacionalistes per no haver matat més gent.

Durant el mes de juliol, els treballadors de les plataformes petrolieres van mantenir un pols amb la patronal que va provocar tres setmanes de vaga en què la producció va romandre totalment aturada. Finalment, va ser el Govern el que, per decret de 10 de juliol i en exercici de potestat de què disposa, va ordenar la tornada dels treballadors a les plataformes, sotmetent el conflicte a un arbitratge obligatori.

Al final de novembre, el primer ministre Jens Stoltenberg va acordar una ambiciosa remodelació del seu govern per tal de contrarestar el desavantatge en les enquestes respecte els conservadors i en vista de les properes eleccions generals del 2013. A més de Sanitat, Defensa i Afers Estrangers, va destacar el nomenament per la cartera de Cultura d'una jove de 29 anys, Hadia Tajik, d'origen pakistanès.