Al març, Amnistia Internacional va lliurar un informe en què afirmava que els treballadors migrants que construeixen les instal·lacions per a celebrar la Copa del Món de futbol del 2022 pateixen abusos sistemàtics i situacions de treball forçat.
El Govern de Qatar va criticar, al juny, la sentència a cadena perpètua contra l’enderrocat president egipci, Muhàmmad Mursí, i el fet que s’hi esmentés Qatar com a país acusat d’ingerència a Egipte. A més, el tribunal egipci va condemnar a pena de mort en rebel·lia l’antic director d’informatius de la televisió Al-Jazira en àrab, Ibrahim Helal, i l’exreporter de la cadena, Alaa Omar Sablan. Segons la sentència aquests periodistes, així com Mursí i vuit persones més, van ser pagats per aconseguir documents relacionats amb la seguretat de l’Estat egipci i lliurar-los a les autoritats de Qatar.
Khalifa ibn Hammad Al Thani, exemir de Qatar i avi de l’actual mandatari, Tamim ibn Hammad Al Thani, va morir a l’octubre, a 84 anys. L’exemir, que va ser enderrocat en un cop d’estat palatí el 1995 mentre es trobava a Suïssa, va ser el sisè emir de Qatar i va accedir al tron el 1972, després d’enderrocar el seu cosí. El seu fill, Hammad ibn Khalifa Al Thani, va liderar el cop que va posar fi al seu regnat i va estar en el poder fins a abdicar en el seu fill Tamim, l’actual emir, el 2013.