Al març, el país va celebrar eleccions, en què el primer ministre, Tuilaepa Sailele Malielegaoi, del Partit per a la Protecció dels Drets Humans, va guanyar 47 escons dels 50. Poc després, al maig, el Govern va iniciar consultes de cara a una reforma constitucional.
Al juny, la filtració dels Papers de Panamà va posar en evidència el rol de paradís fiscal de Samoa, que és la seu de 5.000 empreses dels clients de Mossack Fonseca. El primer ministre va afirmar que el país depèn d’aquestes ingressos per a subsistir i fer front a problemes creixents, com el del consum de drogues o la manca d’infraestructures adequades. D’altra banda, també es va fer públic que l’empresa més gran de l’illa, Yazaki EDS, s’emportarà la producció fora del país i deixarà vora 700 treballadors sense feina.
A l’agost, un nou informe de l’OMS va subratllar el problema de malnutrició i obesitat que afecta el país, amb una dieta basada en aliments importats i processats. Per això, el Govern va proposar introduir un nou impost al sucre i la sal, i elevar els de l’alcohol i el tabac. Amb relació a la violència masclista, el Govern va haver d’intervenir per l’escalada de denúncies (que es van triplicar entre el 2012 i el 2015) i posar en marxa una comissió parlamentària per a tractar el fenomen.