Foc nou

Revista d’informació socioreligiosa, publicada a Barcelona des de l’any 1974.

És la continuació de la Circular informativa de pastoral litúrgica que, des del 1964, publicava el Centre de Pastoral Litúrgica. És editada pel grup editor El Ciervo 96.

Pretén d’ésser un instrument de reflexió, des d’una òptica cristiana i catalana, sobre els fets principals que afecten l’Església, la cultura i la política, amb una orientació oberta i progressista. Sempre propera a la línia del concili II del Vaticà, es manté coherent amb la idea fundacional d’ésser una referència per als sectors més renovadors i oberts del cristianisme i per a les persones interessades en la vida de l’Església. Els temes socials, eclesials i religiosos són analitzats des d’un punt de vista obert i ecumènic.

Publicada també en format digital, té seccions fixes sobre ciència, litúrgia, espiritualitat, testimonis i de caràcter cultural (crítica de llibres, cinema, televisió i música).

De caràcter mensual, ha estat successivament dirigida per la seva fundadora, Roser Bofill, fins a l’any 2000, que fou rellevada per Jordi Llisterri (2000-11). Han estat també directors Joaquim Gomis (2012-13), Emili Pacheco (2013-17) i, des del 2017, Jordi Pacheco.

És una de les entitats fundadores de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).