i Eliana Thibaut i Comelade | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques
Gran enciclopèdia catalana

Eliana Thibaut i Comelade

Literatura
literatura lit
Escriptora.
Rigardà, Conflent, 1928

Professora d’ensenyament tècnic teòric, s’ha especialitzat en higiene de l’alimentació i en cuina casolana, disciplines en què ha assolit notorietat internacional, i ha contribuït a la divulgació de la cuina catalana a Europa. Col·labora en Der Feinsmäcker, Sant Joan i Barres, Truc i Sud, entre d’altres. Ha publicat Technologie et hygiène alimentaire (1964), Alimentació racional del cos humà (1973), Sachez vous nourrir (1977), La ration de la femme enceinte (1979), 365 menus équilibrés (1979), Com nodrir-se (1982), etc., en el camp de la dietètica. En el de la divulgació gastronòmica ha publicat, entre d’altres, Cuina rossellonesa i de la Costa Brava (1968), De la Costa Brava au Canigó (1971), La cuina catalana del Rosselló i els seus vins (1984), Les coques catalanes (1996) i La cuina dels Països Catalans: reflex d’una societat (2001). El 2009 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi.

Llegir més...