Logo d'Atles de la diversitat

Atles de la diversitat és la versió digital de l’obra homònima publicada el 2004 pel Grup Enciclopèdia Catalana. El llibre és un atles de la diversitat cultural humana, perquè, precisament, les diverses formes en què es manifesta la cultura humana i com aquestes es distribueixen en el món constitueixen el contingut d'aquesta obra.

Sota la direcció del Dr. Carles Carreras i Verdaguer, un nombrós equip internacional d'especialistes universitaris i l'equip editorial es va dur a terme un treball acurat, solvent i innovador. Dins l'ampli panorama de l'edició internacional, aquest va ser el primer atles d'aquesta temàtica que sortí publicat al mercat. Un atles en català, però amb un enfocament decididament universal i amb voluntat de projecció internacional.

Des dels recursos marins i l’apropiació i l’ús dels oceans fins al diàleg interreligiós i la diversitat cultural de la Unió Europea, l’abastament d’aigua o les característiques de Los Angeles, São Paulo, Nova York, Londres o Tòquio com a metròpolis multiculturals, passant per la significació del budisme o la situació laboral de les dones... En l’Atles, hi trobem fets... i somnis. Amb cadascun dels mapes, a més, s’ofereixen referències que poden permetre ampliar coneixements sobre el tema plantejat, aprofundir algun dels aspectes que s’hi encaren.