Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
cargolada
Gastronomia
Menjada de cargols fets a la graella i amanits amb sal i pebre, i oli o llard.
Hom acostuma a menjar els cargols amb pa sucat amb allioli És típica del Rosselló, del Vallespir, del Conflent, del Segrià i de la Noguera
sucada
Tros de pa, de bescuit, etc, sucat en vi, xocolata, etc.
Evitar l’excés de greixos
Tots els experts en alimentació coincideixen a afirmar que la dosi energètica lipídica, és a dir, la quantitat de calories que són incorporades diàriament a l’organisme a partir dels greixos, ha d’oscillar al voltant del 30% de la dosi energètica total, és a dir, de la quantitat total de calories que tots els nutrients aporten diàriament a l’organisme Tanmateix, les estadístiques indiquen que en el nostre medi la dosi energètica lipídica se situa, en general, al voltant del 40% de la dosi energètica total, la qual cosa vol dir un 10% per sobre del percentatge recomanat La interpretació d’…
tiramisú
Pastisseria
Pastís elaborat amb capes de pa de pessic sucat en cafè i licor d’ametlles, alternades amb capes d’una barreja de clares batudes a punt de neu, nata, sucre i formatge mascarpone, que se serveix fred i empolvorat amb cacau.