Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
assaonar
Tecnologia
Realitzar totes les operacions d’acabament de pells o cuirs adobats, tals com el greixatge, el tenyiment, aplicacions de llustres i altres.
assaonar
Fer saborós (el menjar), amanir-lo, mitjançant ingredients culinaris.
assaonar
Posar (alguna cosa) al punt que ha de tenir; fer madurar.
parmesà

Parmesà
Alimentació
Formatge italià de pasta dura fet amb llet cuita de vaca i madurat lentament.
És emprat sobretot per a assaonar les pastes alimentoses
escabetx

Sorells en escabetx
Tamorlan (cc by-sa 3.0)
Alimentació
Salsa composta principalment per vi o vinagre, oli i fulles de llorer.
Hom l’empra per assaonar i conservar peix i carn
empebrar
Assaonar amb pebre.
adobar
Assaonar (un menjar) amb espècies, sal, etc.
pasta

Assortiment de pastes
© Corel
Alimentació
Producte obtingut per dessecació d’una massa no fermentada feta amb farina, sèmoles o semolines de blat dur o candial, i aigua (amb sal o sense) i emmotllat mecànicament segons formes molt diverses (macarrons, fideus, tallarines, raviolis, canelons, etc).
Les millors qualitats són elaborades amb sèmoles o semolines de blat dur La fabricació comprèn la preparació o dosificació de les primeres matèries, l’elaboració de la massa amb un 30% d’aigua, l’empastament, la refinació homogeneïtzació per laminatge, l’emmotllat estampament, premsatge i tallament, la dessecació encartonament o primer assecatge, revinguda o distribució uniforme de la humitat interna, i la dessecació final i l’envasament Hom en prepara de fresques amb un màxim del 20% d’aigua, que han d’ésser consumides en 24 hores, i de seques amb menys del 14% d’aigua, de llarga conservació…
adobar
Assaonar tota mena de carn amb certs ingredients per tal de conservar-la.