Resultats de la cerca
Es mostren 89 resultats
genòmica comparativa
Biologia
Branca de la genòmica que analitza i compara el genoma de diferents espècies.
L’objectiu d’aquesta disciplina científica és entendre l’evolució de les espècies i determinar la funció dels gens i de les regions no codificants del genoma En aquests estudis es compara la semblança de les seqüències, la posició dels gens homòlegs, la longitud i el nombre dels exons i la quantitat d’ADN no codificant mitjançant programes d’ordinador que alineen les seqüències i busquen les zones conservades
contrastiu | contrastiva
Lingüística i sociolingüística
Que compara llengües i n’estudia les diferències.
heterocrom | heterocroma
homocrom | homocroma
audiòmetre
Aparell electrònic generador de tons purs d’intensitat calibrada destinat a mesurar la sensibilitat auditiva.
Registra una gràfica audiograma i la compara amb un valor mitjà pres com a zero
prova de Rinne
Exploració de l’acuïtat auditiva mitjançant un diapasó.
Hom compara la percepció sonora per via aèria amb el diapasó davant l’orella i per via òssia aplicat sobre l’apòfisi mastoide
Casimir Martínez i Tarrassó
Pintura
Pintor.
Conegut simplement com a Tarrassó Es formà a Llotja Barcelona Paisatgista fogós i colorista violent, hom el comparà a Joaquim Mir Com ell, pintà molt a Mallorca
paral·lel
Literatura
Comparació en la qual hom fa ressaltar les semblances o les diferències entre dos personatges.
Fou un exercici retòric familiar a l’antigor Les Vides paralleles , de Plutarc i conreat posteriorment Chateaubriand, per exemple, a Mémoires d’outre-tombe , compara Napoleó i Washington
Zenodor
Matemàtiques
Matemàtic grec de l’escola d’Alexandria.
Comparà les superfícies dels polígons isoperímetres i arribà a la conclusió que el cercle és el que enclou l’àrea màxima arribà també a una conclusió anàloga pel que fa a l’esfera
minarina
Alimentació
Producte alimentari en forma d’emulsió líquida o plàstica, del tipus d’aigua en oli, obtingut a partir de greixos i d’olis d’origen fonamentalment no làctic.
Es caracteritza per un contingut baix de greix 40% quan hom el compara amb el de la margarina o la mantega ≥80% malgrat això, el seu contingut energètic és relativament important 360 kcal/100 g
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Pàgina següent
- Última pàgina