Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
violí
Violí
© Fototeca.cat
Música
Instrument cordòfon de la família dels llaüts amb cordal.
Té un mànec sense trasts, i hom obté el so fregant les cordes amb un arquet Deriva de la viola da braccio i del rabec Té una tapa d’avet amb dos calats en forma d’efa i un fons d’erable, amb els riscles i els contrariscles baixos i de la mateixa fusta A l’interior hi ha una peça cilíndrica, també d’avet, per a aguantar la pressió del pontet i la tensió de les cordes Sobre el mànec hi ha enganxat un batedor de banús, com les clavilles Posseeix quatre cordes, afinades en sol-re-la-mi La caixa de ressonància és molt escotada dels costats Les dues primeres cordes greus són de tripa de moltó…
casca
Pastisseria
Coca circular foradada al centre, feta de pasta ensucrada i untada d’ou, tradicional al País Valencià i a les Balears.
a la llosa
Dit del sistema de cocció i del menjar fet damunt una llosa de llicorella, prèviament escalfada i sovint untada i preparada amb certs ingredients.
a la planxa
Alimentació
Dit de la carn o peix cuits sobre la planxa de les cuines de ferro o sobre un tros de planxa de ferro posada sobre el foc de la cuina, untada d’oli o de llard.
formatjada
Pastís propi de les Balears compost d’un recipient de pasta de farina untada de llard o d’oli i farcit de diverses combinacions d’elements, com formatge, brossat, carn, cansalada, sobrassada, etc, segons les contrades.
canapè

Canapès
© C.I.C.-Moià
Gastronomia
Llesca o part d’una llesca fina de pa de motlle, untada amb mantega, que pot haver estat barrejada amb diferents ingredients, com sobrassada, foie-gras
, etc, i damunt la qual hom disposa diversos guarniments (ou dur, pebrot, cogombre, caviar).