Resultats de la cerca
Es mostren 10 resultats
glucòsid
Bioquímica
Glicòsid constituït per glucosa unida a un alcohol pel seu hidroxil hemiacetàlic.
Aquest enllaç també pot ésser fet amb l’alcohol d’un altre sucre, i això dóna lloc als disacàrids, trisacàrids, etc
prunina
Alimentació
Bioquímica
Glucòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi.
uabaïna
Bioquímica
Glucòsid cardíac que inhibeix el transport actiu del sodi catalitzat per la Na/K-ATPasa.
És d’acció semblant a la digitalina i hom l’extreu de les llavors de Strophantus gratus És coneguda també com a estrofantina G
solanina
Bioquímica
Alcaloide amb estructura d’esteroide i de glucòsid que es troba a les patates i en altres solanàcies.
Pertany al grup de glucoalcaloides i té una acció antibiòtica
arbutina

Arbutina
©
Bioquímica
Glucòsid de la hidroquinona present en les fulles de moltes ericàcies i de les pereres, i també preparat sintèticament.
Cristalls solubles en aigua i alcohol, molt higroscòpics, que es fonen de forma inestable a 165ºC i estable a 199-200°C És fàcilment hidrolitzat pels àcids diluïts i per l’emulsina Ha estat utilitzat en medicina com a diürètic i com a antisèptic urinari, i és emprat com a estabilitzant per a les fotografies en colors
apiïna
Bioquímica
Glucòsid que es fon a 230-232°C, soluble en aigua calenta, present en les fulles i les llavors del julivert i en l’api.
Per hidròlisi àcida dóna glucosa, apiosa i l’aglucona, que és l’apigenina
salicina
Bioquímica
Farmàcia
Glucòsid que ocorre en diverses espècies de Salix i de Populus, i que condueix per hidròlisi a una molècula de glucosa i a una d’alcohol salicílic.
És un sòlid cristallí, soluble en alcohol i aigua, que es fon a 205-207°C És emprat en medicina, com a febrífug i com a antireumàtic
amigdalina
Bioquímica
Glucòsid cianogenètic present en les llavors de moltes rosàcies, de fórmula:
Soluble en aigua i en alcohol calent, insoluble en èter, és obtinguda de les ametlles amargues desengreixades per extracció amb alcohol bullent.
Dóna un trihidrat que es fon a 200°C l’anhidre es fon a 214-216°C L'emulsina i els àcids minerals diluïts l’hidrolitzen i donen àcid cianhídric, benzaldehid i dues molècules de glucosa És emprada en perfumeria en forma d’essència d’ametlles amargues