Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
lactat-deshidrogenasa
Bioquímica
Enzim del grup de les deshidrogenases que catalitza la reducció del piruvat a 1-lactat (àcid làctic) pel coenzim NADH en l’última etapa de la glucòlisi.
És present en els teixits d’animals superiors i en els bacteris en cinc diferents formes o isoenzims del mateix pes molecular 134 000, cadascun dels quals és compost per una combinació de quatre cadenes que poden ésser de dos tipus, M o H La seva determinació serveix de base en la diagnosi clínica
efecte Pasteur
Bioquímica
Efecte consistent en la inhibició de la glucòlisi (o de la fermentació alcohòlica) d’una cèl·lula, deguda a la presència d’oxigen, el qual permet, per contra, la respiració.
Les cèllules cancerígenes i els leucòcits leucèmics no presenten aquest efecte i acumulen grans quantitats de lactat
àcid làctic
Alimentació
Bioquímica
Líquid incolor xaropós que es presenta en les formes isòmeres dextrogira i levogira.
És el producte final de la glucòlisi, i es forma per reducció de l’àcid pirúvic catalitzat per la lactat-deshidrogenasa Apareix en les cèllules musculars dels animals superiors com a conseqüència de l’activitat muscular Durant el període de repòs es transforma en glucosa en el fetge i en el cor Es produeix també en la fermentació làctica en què els sucres són transformats en àcid làctic per acció específica de certs lactobacils, els quals intervenen en la majoria dels processos espontanis d’acidificació i, per tant, en l’obtenció de llet fermentada iogurts, quefir, etc, formatges, col àcida…
glioxilasa
Bioquímica
Enzim que catalitza la formació de D-lactat a partir de metilglioxal.
La seva activitat és dependent del glutatió