Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
fal·loïdina
Bioquímica
Substància tòxica aïllada de la farinera borda (Amanita phalloides).
La seva toxicitat és tan alta, que a dosis de 50 γ mata els cobais En la seva estructura hi ha 7 aminoàcids, entre els quals els hidroxiaminoàcids la hidroxileucina i l’allotreonina
abrina
Bioquímica
Toxalbúmina molt tòxica, isolada de les granes de la papilionàcia exòtica Abrus precatorius.
tirotoxicon
Alimentació
Bioquímica
Nom d’una ptomaïna tòxica no ben coneguda, aïllada de formatges vells o alterats.
putrescina
Bioquímica
Diamina molt tòxica, d’olor desagradable, que es forma en la putrefacció de les proteïnes per descarboxilació de l’ornitina (ptomaïna).
És un sòlid cristallí, soluble en l’aigua, que es fon a 28°C i bull a 159°C Presenta caràcter fortament bàsic i és emprada en síntesi orgànica Forma un dihidroclorur que per escalfament es converteix en pirrolidina
toxalbúmina
Bioquímica
Qualsevol albúmina tòxica, com l’abrina, la ricinina o la fal·loïdina, que es presenten en els vegetals, o com les dels verins de les serps o dels cultius bacterians.