Resultats de la cerca
Es mostren 74 resultats
hahni
Química
Nom proposat pels nord-americans per a l’element 105 i que la IUPAC anomenà el 1997 dubni.
El nom prové del físic i químic alemany Otto Hahn
luteci
Química
Darrer element de la sèrie dels lantànids, de nombre atòmic 71 i pes atòmic 174,97.
Actua amb el nombre d’oxidació de +3 Molt rar a la natura, els seus isòtops naturals són el 1 7 5 Lu 97,41% i el 1 7 6 Lu 2,59% El 1906 fou descobert independentment per GUrbain, que l’anomenà luteci , i per Auer von Welsbach, que l’anomenà cassiopeu Les seves sals són incolores i diamagnètiques, i en solució dóna únicament ions trivalents L’ió Lu 3 + presenta propietats fisicoquímiques molt semblants a les del lantà, tot i que és menys bàsic que aquest És un element poc estudiat i que no té aplicacions pràctiques
metàtesi
Química
Reacció entre dos composts amb bescanvi d’elements i formació de dos nous composts, segons l’equació: AB + CD → AD + BC.
Hom l’anomena també doble descomposició
procés unitari
Química
Cadascuna de les reaccions químiques que tenen lloc a l’interior d’un reactor durant un procés químic.
Algunes vegades s’anomena també operació unitària química
flegma
Química
Darreres porcions del destil·lat obtingudes en la destil·lació de l’etanol en brut.
Hom l’anomena també cues o oli de fusel
cèl·lula voltaica
Química
cel·la electroquímica
destinada a produir energia elèctrica.
Hom l’anomena més correntment element primari o pila
molí
Química
Aparell de moldre, que redueix les substàncies a fragments petits.
N'hi ha de cilindres, de boles, etc Hom l’anomena també molinet
ortoèster
Química
Cadascun dels composts de fórmula general R1-C(OR2)3 derivats formalment dels ortoàcids carboxílics.
Hom els anomena anteposant el prefix orto al nom de la part carboxílica de la molècula
caparrós
Química
Substància cristal·lina verda de tast astringent.
Hom anomena també caparrós altres sulfats hidratats caparrós blau, el de coure caparrós blanc , el de zinc
àcid euxàntic
Química
Glucòsid de la 1,7-dihidroxixantona amb àcid glucurònic.
Es fon a 160°C, i és soluble en aigua calenta Hom l’anomena també groc de l’Índia
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Pàgina següent
- Última pàgina