Resultats de la cerca
Es mostren 18 resultats
dafnina
Química
Substància extreta dels fruits del tintorell (Daphne mezereum).
És soluble en aigua calenta i en alcohol
clorur de pelargonina
Química
Glucòsid que es troba en el gerani escarlata i en la dàlia de color vermell ataronjat.
És un sòlid cristallí, de color vermell escarlata, que es fon a 187°C És el 3,5-di-D-glucòsid de la pelargonidina, en la qual es converteix amb facilitat per hidròlisi amb àcid clorhídric
anemonina
Química
Cristalls que es fonen a 157-158°C, aïllats del macerat de diferents ranunculàcies.
En la vidiella, per exemple, es troba en forma de glucòsid ranunculina, el qual en medi bàsic s’escindeix en glucosa i protoanemonina , líquid d’olor pungent, de propietats bacteriostàtiques, que es dimeritza espontàniament a anemonina
purpurina
Química
Sòlid cristal·lí, de color vermell, poc soluble en l’aigua i soluble en l’alcohol i l’èter, que es fon a 256°C.
Existeix en forma de glucòsid en l’arrel de la roja Hom l’obté sintèticament per oxidació de l’alitzarina i és emprat com a colorant per al cotó, en la tinció microscòpica i com a reactiu analític per al calci
iridina
Química
Glucòsid extret de certes espècies de lliris.
És emprada com a colagog
conval·lamarina
Química
Glucòsid extret del lliri de maig ( Convallaria majalis
).
Té acció cardiotònica i diürètica
oleuropeïna
Alimentació
Química
Glucòsid de l’àcid cafeic esterificat amb un polifenol.
Té tast amarg, es troba a les olives i es destrueix amb àlcalis
àcid euxàntic
Química
Glucòsid de la 1,7-dihidroxixantona amb àcid glucurònic.
Es fon a 160°C, i és soluble en aigua calenta Hom l’anomena també groc de l’Índia
frangulina
Química
Glucòsid present en el gènere Rhamnus, d’on hom l’aïlla.
S'hidrolitza a ramnosa i emodina Aquesta darrera té una gran importància medicinal, puix que és el principi actiu de l’arrel del ruibarbre
helicina
Química
Glucòsid obtingut per oxidació de la salicina amb àcid nítric diluït.
Forma composts amb la urea, la tiourea i certs aminoàcids