Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
poliol
Alimentació
Química
Sèrie de polialcohols obtinguts per hidrogenació de sucres.
Molts apareixen de forma natural en fruites, algues i fongs La primera matèria per a la seva obtenció són els polisacàrids midó de blat de moro, blat, etc Com que provoquen retenció de l’aigua, s’anomenen també humectants i, en congelats, crioprotectors El seu sabor dolç fa que s’utilitzin com a edulcorants Els poliols es metabolitzen de manera diferent als carbohidrats com el sucre, la glucosa o el midó Sols s’absorbeixen al budell prim parcialment, i una fracció considerable arriba al budell gros, on fermenta per la flora bacteriana Per això tenen un valor calòric baix al voltant de 2,4…
pulegona

fototeca.cat
©
Química
Cetona insaturada monocíclica terpènica, que ocorre en l’essència de poliol.
És un líquid incolor, d’olor agradable, immiscible amb l’aigua i miscible amb alcohol, èter i dissolvents clorats, que bull a 224°C És òpticament activa i presenta una rotació específica α 2 ° D = +23,4° Troba aplicació com a compost intermediari de síntesi i com a aromatitzant