Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
proveta
Química
Vas cilíndric, de forma tubular, amb peu i proveït de bec, generalment graduat.
És emprat per a mesurar, transvasar o recollir líquids
matràs de Kitasato

Matràs de Kitasato
Química
Matràs de forma cònica, de fons pla, de parets gruixudes, amb una tubuladura lateral, prop del coll, on hom connecta una línia de buit.
És emprat, principalment, per a recollir el filtrat en una filtració amb succió
mètode de Kjeldahl
Química
Mètode emprat per a la determinació del nitrogen amoniacal.
Es fonamenta en la transformació de la substància nitrogenada en sulfat amònic, per digestió amb àcid sulfúric en presència de sulfat de coure com a catalitzador Hom destilla finalment el líquid per a recollir l’amoníac sobre una solució valorada d’un àcid inorgànic
refrigerant
Química
Aparell que serveix per a refredar el condensat obtingut en un muntatge destil·latori, per tal de recollir-lo a una temperatura adient per a minimitzar les pèrdues per evaporació.
deflegmació
Química
Condensació parcial d’un vapor mixt en refredar-lo fins a una temperatura determinada a fi de recollir el condensat ric en els components de punt d’ebullició més alt.
Hom la combina generalment amb la rectificació o el fraccionament
alambí
Química
Aparell utilitzat per a efectuar una destil·lació simple, a escala industrial o de laboratori.
Un alambí consta de calderí, condensador, refrigerant i collector El calderí és el recipient on és vaporitzat el líquid La calor necessària pot ésser fornida sigui per contacte directe de les parets del bullidor amb la flama sistema només aplicable a la destillació de líquids no inflamables i que no es descomponen fàcilment per la calor, sigui a través d’un doble fons o d’un serpentí per on circula un fluid calent gairebé sempre vapor d’aigua, oli mineral o un fluid tèrmic apropiat El condensador és l’aparell on és liquidat, per refredament, el vapor produït al calderí El tipus més senzill és…
Química 2017
Química
Ordinadors per a predir l’olor dels compostos químics Des del punt de vista molecular, l’olfacte és el més desconegut dels cinc sentits Avui en dia encara és del tot impossible relacionar la resposta olfactiva amb alguna particularitat de l’estructura molecular dels compostos que la provoquen Malgrat que s’han desenvolupat algunes teories quees basen en la interacció de diferents tipus de molècules amb uns receptors específics situats a les fosses nasals, sovint aquestes teories topen amb observacions experimentals tan bàsiques…