Resultats de la cerca
Es mostren 57 resultats
filtrat
Química
Líquid clar, resultat d’una filtració, que no conté matèria en suspensió.
sensibilitat
Química
Quantitat mínima de substància que dóna resultat positiu en una reacció d’identificació.
En aquest sentit, la sensibilitat pot ésser expressada tant en termes de concentració com en termes de quantitat En l’actualitat, i gràcies al desenvolupament d’una gran varietat de reactius orgànics i organometàllics, hom disposa de reaccions d’extrema sensibilitat per a una gran majoria d’ions inorgànics, així com de grups funcionals orgànics
Union Carbide Corporation
Química
Empresa química nord-americana creada el 1917 a Nova York, resultat de la fusió de diverses empreses.
La seva activitat s’estén als sectors de química i plàstics, gasos i carburs, metalls ferroaliatges i carbó És introduïda en una trentena de països arreu del món Les seves vendes, el 1986, foren de 7 828 milions de dòlars Té el domicili social a Danbury Connecticut El 1999 fou adquirida per la corporació química nord-americana Dow Chemical
difusió
Física
Química
Transport de matèria produït pel moviment molecular a l’atzar (difusió molecular).
Es dóna en tots els estats de la matèria, bé que el procés és molt més lent en sòlids que en líquids o gasos difusió gasosa El resultat final és sempre el transport de matèria d’un lloc on la concentració és més elevada en un altre on no ho és tant, fins a arribar a una igualtat de concentracions Entre les classes de difusió no molecular cal considerar la difusió turbulenta , que es dóna en un fluid on hi ha mescla per convecció tèrmica, la difusió tèrmica , produïda quan una fase en la qual no hi ha gradient de concentració és sotmesa a un gradient de temperatura, la difusió…
epimeria

Transformació d’una substància original (a) en el seu epímer (c); (b), substància enolitzada
©
Química
Fenomen pel qual un compost amb més d’un àtom de carboni asimètric perd selectivament un centre d’asimetria que tingui un à tom d’hidrogen i sigui adjacent a un grup carbonil, a través d’un procés d’enolització.
El resultat és la transformació parcial de la substància original a en el seu isòmer c , que hom anomena epímer del primer compost
blanc de calç
Química
Beurada de calç apagada amb aigua, emprada per a emblaquinar parets, façanes, habitacions, etc.
El blanc és degut al carbonat de calci format com a resultat de la combinació de la calç òxid de calci amb el diòxid de carboni de l’aire
hidràcid
Química
Nom genèric dels àcids de Brønsted que no tenen els protons enllaçats per mitjà d’àtoms d’oxigen.
Són el resultat de la combinació dels elements més electronegatius amb l’hidrogen Donen hidràcids els halògens, el sofre, el seleni i el telluri Hom els anomena mitjançant el sufix - hídric HCl, clorhídric H 2 S, sulfhídric, etc En condicions normals són gasos incolors molt solubles en aigua
diacetil
Alimentació
Química
Substància present en l’oli de llorer i en d’altres.
Hom l’empra per llurs propietats com a vehicle d’aromes en essències alimentàries En el cas del Streptococcus lactis , es forma diacetil com a resultat del seu metabolisme anaeròbic és per aquesta raó que sovint és present a la mantega En el cas de la cervesa el seu contingut en diacetil és un índex del grau de deterioració de la beguda
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Pàgina següent
- Última pàgina