Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
aiguanaf compost
Farmàcia
Barreja d’aiguanaf amb vi ranci.
Emprada com a antiespasmòdic i tonificant
sinergistina
Farmàcia
Nom genèric d’un grup d’antibiòtics aïllats de soques de Streptomyces sp, que són constituïts per diverses fraccions que actuen en sinergisme.
Els dos productes més importants d’aquesta família són la virginiamicina , antibiòtic que és una barreja de dos components, el factor M 1 i el S , i la pristinamicina , antibiòtic que és una barreja de tres, denominats I A , I B , I C produïda per Streptomyces pristinaespiralis Aquests antibiòtics són emprats en el guariment de les infeccions estafilocòcciques
violeta de genciana
Biologia
Farmàcia
Química
Colorant d’anilina bàsica violeta, barreja de pararosanilines metilades.
És utilitzat com a antisèptic, antihelmíntic, antifúngic i bactericida té acció selectiva davant bacteris grampositius i sobre la lignina
aigua de lavanda
Farmàcia
Química
Perfumeria
Aigua d’olor a base d’espígol o lavanda ( Lavandula angustifolia
).
Primitivament era obtinguda destillant una barreja d’alcohol i de flors de lavanda Actualment és preparada per dissolució de l’essència A més de l’essència de lavanda, les aigües d’aquest nom contenen altres essències com, per exemple, bergamota, rosa, flor de taronger, mesc, algàlia, ambre gris, etc
terpineol
Farmàcia
Química
Cadascun dels tres composts hidroxílics isomèrics d’ocurrència natural, d’estructura ciclohexànica i natura monoterpènica, amb fórmula C10H18O.
Hom els designa amb els prefixos α, β i γ L’α-terpineol ocorre en la natura en les formes d , l i l , dl El terpineol és obtingut com a barreja dels tres isòmers per deshidratació de la terpina i és emprat com a dissolvent, desinfectant, antioxidant, aromatitzant en la indústria alimentària i en perfumeria per a produir olor de lilàs
agitar
Farmàcia
Suscitació de moviments d’intensitat diversa en el si d’una matèria fluida amb diverses finalitats, com, per exemple, la transferència de matèries en sistemes heterogenis, la barreja de líquids, la formació d’emulsions, la transferència de calor, etc.
Per a cada finalitat hom empra el tipus d'agitador adequat