Resultats de la cerca
Es mostren 35 resultats
aigua no convencional
Agronomia
Aigua amb problemes de qualitat, no apta per al consum.
S'hi consideren les aigües d’escolament, les aigües salabroses, l’aigua de mar, l’aigua atmosfèrica i l’aigua residual depurada Les aigües no convencionals s’utilitzen cada vegada més en zones rurals reg agrícola i també en zones urbanes reg de zones verdes
alpha
Agronomia
Varietat de patata, arrodonida i de pell clara i rugosa.
La polpa, dura, és de poca qualitat per al consum
tabac de pota

Tabac de pota
Magnus Manske (cc-by-sa-3.0)
Botànica
Agronomia
Planta herbàcia anual, de la família de les solanàcies, de 30 a 150 cm d’alçada, de fulles alternes, ovades i peloses, de flors d’un verd groguenc, arranjades en panícules cimoses, i de fruits capsulars.
Prové de l’Amèrica del Nord i forneix un tabac de qualitat inferior, raó per la qual a penes és conreat
sèsam
Botànica
Agronomia
Planta herbàcia anual, de la família de les pedaliàcies, de fulles simples oposades, de flors zigomorfes, infundibuliformes i quinquelobulades, i de fruits en càpsula.
Les llavors forneixen l' oli de sèsam , un oli comestible d’alta qualitat És conreat des de molt antic a la Xina i a l’Índia, que juntament amb Mèxic són els principals productors
crioconcentració
Alimentació
Tecnologia
Agronomia
Sistema d’eliminació de part de l’aigua continguda en l’aliment mitjançant la formació i posterior eliminació de cristalls d’aigua pura.
És una tècnica de concentració que, a diferència de l’evaporació, no malmet la qualitat del producte ja que no hi ha tractament tèrmic S'aplica en sucs de fruita i cafè, entre molts d’altres
biopel·lícula
Agronomia
Estructura formada per poblacions bacterianes, que creixen en una matriu d’exopolisacàrids.
Les biopellícules queden adherides a superfícies sòlides en contacte amb l’aigua La formació de biopellícules pot produir problemes importants en la salut pública, en l’eficiència dels sistemes de reg i en la qualitat de l’aigua
adam
Agronomia
Varietat de poma tardana, de la qual hom extreu una sidra de gran qualitat.
meló
meló
© Fototeca.cat
Botànica
Agronomia
Fruit de la melonera.
El conreu és practicat, aproximadament meitat i meitat, en secà i en regadiu Les regions més productores són les de València Almàssera, Meliana, el Puig de Santa Maria i l’Horta en general, Xàtiva Vall d’Albaida, Oriola Baix Segura, Castelló la Plana, Baix Maestrat, Alacant Baix Vinalopó, Alacantí, Lleida Segrià, Noguera, Barcelona Baix Llobregat, Baix Penedès, Tortosa Ribera d’Ebre i Perpinyà Rosselló, que produeix també meló dolç, estimat al mercat francès Els melons valencians gaudeixen d’un prestigi genèric als Països Catalans per la quantitat i la qualitat
bionutrient
Biologia
Agronomia
Producte nutritiu que hom aplica a les plantes, constituït per aminoàcids, polisacàrids, pèptics, extractes d’algues, àcids húmics o microelements.
Els bionutrients es divideixen en dos grups, els bioestimulants i els bioactivadors Els primers estimulen els processos naturals del metabolisme de les plantes i els segons els activen Hom els aplica per via foliar i són directament assimilats passen a travès dels estomes cap els vasos xilemàtics i floemàtics, per formar part de diversos components de la planta Hom els utilitza per a augmentar la qualitat i la quantitat de la collita, i també per a palliar els efectes de les glaçades, la sequera, les plagues i els efectes fitotòxics produïts en molts casos per l’aplicació no…