Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
sumoll
Viticultura
Nom d'una varietat de cep negra o blanca i de raïm.
El raïm de grans grossos i llargaruts, de forma ovoïdes, dóna un vi que no envelleix bé i de gust excessivament fustós
monestrell
Viticultura
Varietat de raïm negre de vinya monestrell.
De maduració tardana, menut, compacte i amb els grans petits o mitjans, de color moradenc, de gust fort i amb la pell gruixuda és emprat en l’elaboració de vins aromàtics i rancis
garnatxa
Viticultura
Varietat de raïm de color moradenc, molt delicat i de bon gust.
monestrell
Viticultura
Vi elaborat amb raïm monestrell, intens, ric en tanins, de gust dolcenc i de color fosc, que se sol utilitzar per a cupatges.
monestrell
Viticultura
Varietat de vinya negra procedent de l’Empordà i cultivada sobretot al País Valencià, que produeix un raïm de gra mitjà o menut i de gust fort.
Ben adaptat als climes secs, té tendència a corbar els sarments
moscatell
Viticultura
Varietat de raïm, els grans grossos i ovalats del qual, d’un color que va del groc pàl·lid al blau negrós, tenen un perfum i un gust dolç, lleugerament moscat.
Hom el conrea especialment a Itàlia, al sud de França, a Grècia, a Tunísia, a l’Alsàcia, al Tirol i a Hongria
cabernet
Viticultura
Varietat de vinya, conreada a França (regió de Bordeus), de ceps vigorosos i productius i raïms de mida mitjana i de forma irregular, amb grans petits, esfèrics i plens de llavors, de color negre i de gust agre, que maduren a mitja estació.
És destinada a l’obtenció de vi negre, ric en alcohol i en taní