Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
macabeu
Viticultura
Vi blanc i licorós, de més de 15°, preparat amb raïm del tipus macabeu.
macabeu
Viticultura
Tipus de raïm de gra mitjà, verd clar i molt dolç.
Es conrea a Catalunya, especialment al Penedès, i a les Illes És una de les varietats utilitzades en l’elaboració de xampany en aquestes zones
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…