Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
graduació
Viticultura
Grau alcohòlic d’un vi o de qualsevol altra beguda alcohòlica.
aramon
Viticultura
Cep vinífer de la regió del Llenguadoc.
És molt productiu, però proporciona vins de poca graduació alcohòlica
holanda
Viticultura
Aiguardent obtingut per destil·lació directa de vins i sans, amb una graduació centesimal màxima de 65°.
merlot

Raïm merlot
© C.I.C - Moià
Viticultura
Raïm de vinya merlot, emprat en l’elaboració de vins fins, de color robí molt intens i de graduació mitjana.
vi generós
Viticultura
Vi més anyenc i de més graduació que el corrent, obtingut per addició d’alcohol al most de raïm fresc.
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…