Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
adobar
Enologia
Addicionar als vins alcohol de vi, i només són adobats els vins generosos i el vermut.
procediment de Bizzarri
Enologia
Procediment d’obtenció de revins o vins segons, que consisteix a addicionar a la brisa sense premsar una quantitat d’aigua (que contingui de 10 a 12 kg de sucre i 200 g d’àcid tartàric per 100 litres) igual a les dues terceres parts del vi en flor.
vi
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…