Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
Institut Català de la Vinya i del Vi
Viticultura
Enologia
Òrgan autònom del departament d’agricultura de la Generalitat de Catalunya creat el 1980 per tal d’efectuar anàlisis de vins, assessorar els consells de les denominacions d’origen, millorar el conreu de la vinya i la qualitat dels vins, i realitzar els censos i les estadístiques del sector vitivinícola.
És installat a Vilafranca del Penedès D’ençà del 1980 celebra anualment, a Barcelona, una Mostra de Vins de Catalunya
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…