Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
tastavins
Enologia
Tastador de vins que n’estima la qualitat en funció dels caràcters sensorials (olor, color, sabor i nitidesa).
bleu
Enologia
Malaltia del vi, produïda pel bacteri Coccus anomalus
, que n’afecta particularment la nitidesa; els vins atacats es tornen terbolencs i amb el color trencat; augmenta l’acidesa acètica, bé que no afecta el paladar.
Ocasiona perjudicis en el procés d’elaboració del vi de cava en finalitzar la presa de l’escuma Cal recuperar els vins atacats mitjançant clarificacions
vi

Representació simplificada del procés d’el·laboració del vi blanc i usos principals dels subproductes
© Fototeca.cat
Viticultura
Enologia
Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm.
Les diverses operacions del procés d’elaboració del vi anomenat vinificació són la verema, la barreja de varietats de raïm, la separació de la rapa, l’obtenció del most, les correccions i les manipulacions del most, la fermentació, el trafegament, el premsatge de la part sòlida, la segona fermentació lenta, l’envelliment i l’embotellament Procés d’elaboració del vi La verema és la collita del raïm madur, la composició del qual depèn de la varietat, del clima sempre en zones de temperatura mitjana anual entre 10° i 20°C, del sòl i de l’aigua La barreja de les varietats de raïm és determinada…