Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
avinagrament
Enologia
Alteració del vi produïda pel desenvolupament d’una fermentació acètica no controlada ( vinagre
).
Els vins, en començar a acidificar-se picar-se, gairebé sempre es tornen tèrbols El vi atacat desprèn olor acètica i és de paladar àcid El seu aspecte pot ésser, també, característic en vins negres es forma un tel finíssim, gris blanquinós o rogenc Són més sensibles a l’avinagrament els vins novells de poc grau i els que han fermentat defectuosament Els vins de graduació molt alta poden ésser considerats pràcticament immunes La prevenció contra l’avinagrament és feta principalment seguint les normes d’una bona elaboració, emprant gas sulfurós, per tal de mantenir les condicions…
bleu
Enologia
Malaltia del vi, produïda pel bacteri Coccus anomalus
, que n’afecta particularment la nitidesa; els vins atacats es tornen terbolencs i amb el color trencat; augmenta l’acidesa acètica, bé que no afecta el paladar.
Ocasiona perjudicis en el procés d’elaboració del vi de cava en finalitzar la presa de l’escuma Cal recuperar els vins atacats mitjançant clarificacions