Resultats de la cerca
Es mostren 33 resultats
migas

Migas
© MPG
Gastronomia
Preparació culinària a base de pa dur, lleugerament remullat, fregit amb oli i alls.
Són típiques de la Manxa, Andalusia, Extremadura, Aragó i la regió portuguesa de l’Alentejo, i depenent de les zones la preparació varia També es fan de farina Es poden acompanyar d’aliments salats o dolços ous ferrats, sardines, cansalada, raïm, etc Originàriament, era un plat típic de pastors, per a aprofitar el pa dur
gaspatxo

gaspatxo
© Dreamstime
Gastronomia
Plat típic d’Andalusia, preparat a base de tomàquet, ceba, cogombre, pebrot, molla de pa xopa de vinagre, tot ben esmicolat, i sal, oli i pebre, ben barrejat.
Hom el serveix fred i acompanyat, sovint, de daus de pa torrat i d’hortalisses
pita

Entrepà de pita
kirchu (CC BY-ND 2.0)
pastisset
Gastronomia
Pastisseria
Massa de pa relativament petita i farcida de conserves.
cassoleta tolosana
Gastronomia
Plat a base de mongetes seques blanques cuites amb carn i amb un sofregit de ceba, tomàquet i herbes aromàtiques.
Amb pa ratllat per sobre, hom ho posa al forn i ho serveix en cassola de terrissa
cargolada
Gastronomia
Menjada de cargols fets a la graella i amanits amb sal i pebre, i oli o llard.
Hom acostuma a menjar els cargols amb pa sucat amb allioli És típica del Rosselló, del Vallespir, del Conflent, del Segrià i de la Noguera
fondue

'fondue’ de formatge
(CC0)
Gastronomia
Plat d’origen suís a base de formatges gruyère i emmental, que hom fon lentament en un cassó, acompanyats de vi blanc i aromatitzats amb kirsch.
Quan el formatge adquireix una consistència cremosa hom hi suca trossets de pa clavats a l’extrem d’una forquilla llarga joc de fondue També és anomenada fondue de formatge o fondue savoiana
gratinar
Gastronomia
Fer daurar al forn, sota un foc viu, el damunt (d’un menjar) a fi d’aconseguir una presentació millor.
Generalment hom gratina certs plats que prèviament ha cobert d’una capa de formatge ratllat, que així es fon total o parcialment, o bé de pa ratllat, fins que forma una crosta tot al damunt
xauarma

Entrepà de xauarma
Alex Kehr (CC BY 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de xauarma acompanyat d’amanida.
falàfel

Falàfel
stu_spivack (CC BY-SA 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de falàfel acompanyat d’amanida.