Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
fabada asturiana

Fabada asturiana
© Lluís Prats
Gastronomia
Plat típic de la cuina asturiana que té com a base les mongetes blanques seques cuites lentament amb varietat de carns.
El seu nom prové del nom asturià de les les mongetes, fabes Les mongetes es couen soles en una olla en aigua, durant unes dues hores, i més tard se li afegeixen les carns xoriç, botifarró, cansalda, etc, per a que cogui tot junt Es pot servir per separat la carn, anomenada compango , de les mongetes
allioli

allioli fet en un morter
Gastronomia
Salsa composta amb alls pelats i finament picats al morter; hom hi afegeix oli tot debatent-ho fins que en resulta una emulsió.
És adequada per a amanir carns conill, etc, cargols, peix a la brasa, etc
adobador | adobadora
Alimentació
Gastronomia
Persona que prepara tota mena de carns amb certs ingredients per conservar-les.
broqueta
Gastronomia
Mena d’agulla grossa, de metall o de fusta, amb la qual hom enfila trossos de carns diverses, per a rostir o fer a la brasa.
xistorra
Gastronomia
Embotit de color vermell característic fet amb mescla de carns picades o trossejades de porc o de porc i boví, cansalada o greix de porc, sal, pebre vermell i all.