Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
arròs amb crosta

Arròs amb crosta
su-lin (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Plat típic de diverses comarques del sud del País Valencià (la Marina, el Baix Vinalopó i el Baix Segura).
Cuinat en cassola de fang, a més de l’arròs, que és la base del plat, inclou diversos embotits i derivats del porc, com llonganisses, blanquet, botifarres i mandonguilles També pot portar costelles o conill Entre els ingredients habituals també hom troba oli d’oliva, tomàquet, all i safrà El nom prové de la crosta d’ou que cobreix el plat Un cop cuit l’arròs, tradicionalment amb llenya, es cobreix amb ou batut i es tapa amb un utensili anomenat crostera, que consisteix en una tapa metàllica on s’hi dipositen brases enceses Amb la calor de la tapa l’ou forma una crosta sobre l’arròs Si no es…
bresar
Gastronomia
Coure un aliment, generalment peces senceres de carn, en una bresera o en una cassola semblant.
fondejar
Gastronomia
Cobrir el fons d’un recipient amb llegums, cansalada, verdures, etc, per coure-hi una vianda.
a la petarrellada
Gastronomia
Manera de coure els aliments, especialment els cargols, posant-los sobre una rajola i cobrint-los de llenya encesa.
saltar
Gastronomia
Coure (una vianda) a la paella, a foc viu, amb llard o oli i agitant-la de tant en tant.
papillota
Gastronomia
Full de paper d’alumini o de paper untat amb oli amb què s’embolica un aliment per coure’l al forn.
confitar
Gastronomia
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s’estovi sense agafar color.
bresa
Gastronomia
Conjunt d’hortalisses, verdures, espècies, etc, tallades a trossos menuts, amb què es fondeja generalment una bresera per coure-hi un aliment, especialment carn.