Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
migas

Migas
© MPG
Gastronomia
Preparació culinària a base de pa dur, lleugerament remullat, fregit amb oli i alls.
Són típiques de la Manxa, Andalusia, Extremadura, Aragó i la regió portuguesa de l’Alentejo, i depenent de les zones la preparació varia També es fan de farina Es poden acompanyar d’aliments salats o dolços ous ferrats, sardines, cansalada, raïm, etc Originàriament, era un plat típic de pastors, per a aprofitar el pa dur
truita

Truita de patates
Harry Macias - Fotolia.com
Gastronomia
Ou o ous batuts i fregits a la paella, sols (truita a la francesa) o amb altres menges: mongetes i botifarra (truita catalana), sardines (truita balear), hortalisses (truita jardinera), fetge de gallina i mantega, carxofes, bolets, patates, gambes, etc.
Hom la plega en forma oblonga, talment que cruegi per dintre especialment la truita a la francesa, o bé, girant-la i coent-la per cada costat, hom li dóna la forma circular de la paella