Resultats de la cerca
Es mostren 26 resultats
escudella
Gastronomia
Plat d’arròs i fideus o qualsevol altra pasta, sovint de sèmola i fins i tot de tapioca, amb col, patates i altres verdures, cuit amb el brou de la carn d’olla o solament amb aigua i algun condiment.
L’escudella es cou per separat amb el brou de la carn d’olla i se serveix com a plat independent escudella i carn d’olla , o bé es cou amb tots els ingredients de tots dos plats i se serveix a la manera de bullit escudella de pagès o barrejada L’escudella i carn d’olla havia estat la menja més habitual de les llars del Principat És costum de menjar escudella en les diades de Nadal amb pasta grossa, generalment galets, el dimecres de carnestoltes i el sant del cap de casa, i també, en alguns indrets, per la festa major En algunes poblacions urgellenques, com la Seu…
gaspatxo

gaspatxo
© Dreamstime
Gastronomia
Plat típic d’Andalusia, preparat a base de tomàquet, ceba, cogombre, pebrot, molla de pa xopa de vinagre, tot ben esmicolat, i sal, oli i pebre, ben barrejat.
Hom el serveix fred i acompanyat, sovint, de daus de pa torrat i d’hortalisses
cassoleta tolosana
Gastronomia
Plat a base de mongetes seques blanques cuites amb carn i amb un sofregit de ceba, tomàquet i herbes aromàtiques.
Amb pa ratllat per sobre, hom ho posa al forn i ho serveix en cassola de terrissa
consomé
Gastronomia
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d’una cocció llarga i lenta.
Sovint hom hi afegeix xerès sec o rovell d’ou, i se serveix calent o fred, sol o amb carn a trossos petits, flam, formatge ratllat, galetetes salades, etc
bullabessa
Gastronomia
Sopa de peix originària de Provença, dins la tradició de les olles de peix mediterrànies.
Es compon, bàsicament, de diverses menes de peix i crustacis bullits amb aigua i un sofregit a base d’oli i tomàquet, i d’altres vegetals Durant l’ebullició s’hi afegeix vi blanc o absenta Se serveix colada, amb el peix a part
marisqueria

Marisqueria
Juan Seguí Moreno (CC BY-NC-ND 2.0)
raclet

raclet
Gastronomia
Fogonet, generalment elèctric, que serveix per a preparar raclets.
entrant
Gastronomia
Plat, especialment lleuger, que se serveix en primer lloc en un àpat.