Resultats de la cerca
Es mostren 17 resultats
consomé
Gastronomia
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d’una cocció llarga i lenta.
Sovint hom hi afegeix xerès sec o rovell d’ou, i se serveix calent o fred, sol o amb carn a trossos petits, flam, formatge ratllat, galetetes salades, etc
topina
Gastronomia
Conjunt de trossos de carn de porc cuita i confitada en oli o llard.
juliana
Gastronomia
Brou fet amb diverses herbes —entre elles la que li dóna el nom— i verdures tallades a trossos.
fricassé
Gastronomia
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies servit damunt llesques de pa.
rotlle de sushi

Rotlle de sushi
© Consulate General of Japan, Perth
Gastronomia
Rotlle que es prepara embolicant sushi
amb una fulla d’alga i que se serveix tallat en trossos de prop de 2 cm.
tripa

Plat de tripa
Javier Lastras (CC BY 2.0)
Gastronomia
Trossos d’estómac i intestins de remugadors, de composició semblant a la carn, que hom consumeix amb adobs picants (cebes, tomàquets, alls, pebre).
estofat
Gastronomia
Guisat fet amb carn tallada a trossos, estofada amb patates, cebes, pastanagues, tomàquet, pèsols o altres verdures i unes quantes fulles de llorer.
bresa
Gastronomia
Conjunt d’hortalisses, verdures, espècies, etc, tallades a trossos menuts, amb què es fondeja generalment una bresera per coure-hi un aliment, especialment carn.
xix kebab
Gastronomia
Broqueta feta amb trossos de carn, generalment de be, intercalats amb verdures, marinada i preparada a l’estil de la cuina de la Mediterrània oriental.
broqueta
Gastronomia
Mena d’agulla grossa, de metall o de fusta, amb la qual hom enfila trossos de carns diverses, per a rostir o fer a la brasa.