Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
fil tallat
Indústria tèxtil
Fil defectuós, amb parts més primes i dèbils que la mitjana.
acorar
Indústria tèxtil
Repassar el cànem, ja pentinat, amb una pinta de pues molt primes i fines.
talls
Indústria tèxtil
Defecte de filatura que poden presentar els fils de cotó i de jute, que consisteix en el fet que tenen parts primes bastant a prop les unes de les altres.
platina
Indústria tèxtil
Cadascuna de les petites plaques metàl·liques molt primes que, accionades per unes petites excèntriques i en moure’s amb un moviment de vaivé, formen la malla en les màquines circulars per a gènere de punt.
llana
Indústria tèxtil
Fibra procedent del pèl de les ovelles i els moltons.
Existeixen moltes races d’aquests animals merina, aragonesa, serrana, manxega, xurra, Lincoln, Leicester, Dishley, New Kent, xeviot, Dorset, Rambouillet, etc, que forneixen classes de llana molt diferents A més, cal tenir en compte si l’animal és marrà, ovella, moltó, borrec, anyell o lletó La secció transversal de la fibra de llana mostra una medulla de cèllules rodones o polièdriques, una part intermèdia formada per cèllules fusiformes disposades en sentit longitudinal, que li donen tenacitat, i a l’exterior unes cèllules primes i foliades, en forma d’escates, característiques…
cotó
Plantació de cotó a Santiago del Estero, Argentina
© Fototeca.cat
Indústria tèxtil
Fibra tèxtil natural procedent de les llavors del cotoner.
N'hi ha diverses varietats, segons les espècies de cotoner d’on procedeixen Gossypium barbadense forneix el millor cotó, amb una longitud mitjana de fibra de 34-42 mm i un diàmetre de 15 microns G hirsutum produeix fibres de 24-34 mm de longitud mitjana i d’un diàmetre de 20-25 microns G herbaceum dóna fibres amb una longitud mitjana inferior a 23 mm i amb un diàmetre de 25 microns Aquestes classes de cotó són anomenades també, respectivament, cotó egipci de fibra llarga, cotó americà de fibra mitjana i cotó indi de fibra curta La denominació comercial de cada cotó es basa principalment en…