Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
oli
Tecnologia
Oleïcultura
Nom donat impròpiament als líquids emprats en oleodinàmica.
oleòmetre
Física
Oleïcultura
Areòmetre per a determinar la densitat dels olis o dels líquids oleaginosos.
També és anomenat eleòmetre
oli

Oli
© Istockphoto
Oleïcultura
Greix de procedència animal o vegetal, líquid a la temperatura de 20°C.
Químicament els olis són formats, quasi totalment, per triglicèrids d’àcids grassos saturats i insaturats, els quals es troben en diferents proporcions segons l’oli La part no constituïda per triglicèrids és anomenada insaponificable i té com a principals components esteroides, hidrocarburs, vitamines liposolubles, etc Són obtinguts per pressió amb trituració prèvia o no, fusió sense passar de 100°C o extracció amb dissolvents autoritzats Perquè siguin comestibles han d’ésser refinats La refinació pot ésser feta per diversos procediments, segons els casos, els més emprats dels quals són la…