Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
acetobàcter
Biologia
Gènere de bacteris perítrics, de la família de les acetobacteriàcies, en forma de coc o de bacil curt.
Viuen característicament en els materials vegetals en fermentació i transformen per oxidació l’etanol o alcohol etílic en àcid acètic, i aquest, en anhídrid carbònic Són utilitzats industrialment en la fabricació del vinagre acetificació
propionibacteriàcies
Biologia
Família de bacteris de l’ordre dels eubacterials, integrada per bacils immòbils, grampositius i incapaços de produir endòspores.
Són microaeròfiles i fermenten l’àcid làctic amb producció d’àcid propiònic, àcid butíric i etanol Llur hàbitat és la llet i els seus derivats, i s’allotgen a l’intestí dels remugants, de l’home, etc La família comprèn tres gèneres, Propionibacterium, Butybacterium i Zymobacterium
lactobacil
Biologia
Gènere de bacteris de l’ordre dels eubacterials, de la família de les lactobacil·làcies, que tenen la propietat de fermentar una gran varietat de substrats amb producció de CO2, etanol i especialment d’àcid làctic.
Són rodons, immòbils i grampositius Llurs hàbitats naturals són molt variats i especialitzats la boca, el tracte intestinal, la vagina, materials vegetals, etc Tenen un gran interès econòmic, puix que són els responsables dels processos de fermentació de productes lactis, per tal d’obtenir iogurt, quefir, formatge, etc