Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
micotoxina
Alimentació
Substància tòxica secretada per fongs microscòpics i que contamina els aliments mal condicionats.
Les més conegudes són les aflatoxines , produïdes per Aspergillus flavus i espècies semblants, que creixen sobre cacauets i llurs tortós en ambients càlids i humits i a les quals els animals domèstics són sensibles causen lesions hepàtiques i canceroses i tot Altres micotoxines són produïdes per Penicillium islanditoxina , Fusarium fusarenona i sègol banyut les causants de l’ergotisme sobre els cereals
vi d'arròs
Alimentació
Beguda alcohòlica simple, típica del Japó, obtinguda per fermentació amb el kóji (mena de llevat a base de grans d’arròs que han estat atacats pel fong Aspergillus oryzae) del suc resultant de la cocció amb aigua de grans d’arròs sencers.
Aquesta fermentació, que dura de 10 a 14 dies, es fa en un recinte temperat i en botes de fusta El seu contingut en alcohol oscilla entre el 14 i el 17% en volum Per destillació del sake hom obté un aiguardent anomenat àrac