Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
copra

Producció de copra a partir de cocos assecats al sol
© School of Biological Sciences Illinois State University
Alimentació
Tecnologia
Carn de coco assecada.
Hom en fa l’assecatge al sol, o, molt més sovint, en forns assecadors A partir de la copra és extret l'oli de copra
moixama

Moixama
coco
coco 1
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Fruit del cocoter
.
És una drupa monosperma, de mesocarpi fibrós, endocarpi llenyós i llavor amb l’endosperma en part sòlid i en part líquid És un dels fruits més consumits de tot el món, sobretot als països productors La part líquida de l’endosperma, l' aigua o llet de coco , és una beguda refrescant i, pel seu alt contingut de fitohormones, és utilitzada en experiments sobre creixement vegetal El coco ratllat i dessecat entra a formar part de pastissos, gelats, galetes, etc La carn de coco assecada constitueix la copra
pemmican
Alimentació
Carn assecada, polvoritzada i barrejada amb greix.
La preparaven els indis americans i ha estat emprada com a aliment concentrat en expedicions
biltong
Alimentació
Gastronomia
Carn tallada en el sentit de les fibres musculars a tires allargades, salada, especiada i assecada a l’aire.
fruita

Fruites fresques en un mercat
© Larry Connelley - Fotolia.com
Alimentació
Fruits comestibles.
Descripció i composició Hom anomena fruita fresca o tendra la que pot consumir, sobretot, de manera directa, sense preparació i, sovint, gairebé immediatament després de la collita bàsicament es divideix en cítrics, fruita de pinyol préssecs, prunes, etc, fruita de grana pomes, peres, codonys, etc i fruita diversa plàtans, raïm, magranes, etc Hom anomena fruita seca la que no cal consumir immediatament després de collida tradicionalment hom hi considera les ametlles, les avellanes, les castanyes i les nous, i com a fruita dessecada, les figues seques, les panses i, encara, els…