Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
bromatologia
Alimentació
Ciència dels aliments.
Es tracta d’una disciplina quimicobiològica, amb vessants tecnològics i sanitaris, aplicada als aliments i llurs ingredients, que utilitza moltes ciències fonamentals biologia, bioquímica, física, microbiologia, química, etc i participa en la problemàtica de la tecnologia aplicada bioenginyeria, enginyeria química, tècnica d’envasament, etc S’ocupa de l’estudi de la composició i propietats dels aliments i llurs ingredients matèries primeres destinades al consum directe o a l’elaboració d’aliments manufacturats i productes alimentosos preparats per la indústria alimentària dels processos de…
bromatòleg | bromatòloga
bioquímica dels aliments
Alimentació
  Bioquímica
Disciplina que, amb criteris de la bioquímica i la bromatologia estudia els composts químics dels organismes vegetals i animals.
Considera bàsicament les seves funcions fisiològiques i el seu paper com a components alimentaris per a l’home i els animals superiors En l’àmbit agroalimentari, a més de conèixer els mecanismes de creixement de les espècies biològiques, és també important de determinar les transformacions bioquímiques que s’esdevenen després de la collita o del sacrifici, ja que aquestes transformacions enfosquiment enzimàtic i no-enzimàtic afecten la qualitat nutritiva i la presència física del producte alimentari La bioquímica dels aliments genera aplicacions pràctiques directes i ofereix la base teòrica…
química dels aliments
Alimentació
  Química
Part de la bromatologia que estudia la composició, l’estructura i les propietats dels aliments i llurs variacions degudes a la tecnologia, al condicionament i a la utilització.
nutrició
Alimentació
Ciència, relacionada amb la bromatologia, que estudia la relació entre els aliments i la salut, és a dir, les necessitats de l’organisme i el metabolisme de les substàncies alimentoses, tant en els individus sans com en els malalts.
També estudia els aspectes comunitaris, antropològics i econòmics de l’alimentació