Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
sal de règim
Alimentació
Producte d’un sabor que recorda la sal de cuina, destinat a malalts que no poden ingerir sodi.
Les sals de règim són sals càlciques potàssiques o magnèsiques, d’aminoàcids o de l’àcid cítric, fosfòric, clorhídric, etc Sovint hom hi afegeix petites quantitats d’espècies per tal de dissimular-ne el tast metàllic
digestió
Alimentació
Biologia
Procés complex, mecànic i enzimàtic, que té com a finalitat primordial de sotmetre els aliments a unes determinades transformacions perquè puguin ésser absorbits per la mucosa intestinal i incorporats a la matèria viva.
Segons la classe d’aliment o les condicions nutritives nutrició s’incorporen a la matèria viva per a ésser utilitzats amb funció plàstica reposició de matèria o energètica D’una manera general, hom pot dir que els enzims utilitzats pels animals són proteases, específiques per a les proteïnes, lipases, que degraden els greixos, i carbohidrases, que hidrolitzen els sucres Aquests enzims degraden les proteïnes a aminoàcids, els lípids a àcids grassos i alcohol, i els sucres de cadena llarga a disacàrids o monosacàrids En els animals celomats la digestió abraça tres sectors clarament definits…