Resultats de la cerca
Es mostren 9 resultats
trempó
joellehellenique (CC BY-SA 2.0)
Alimentació
Amanida feta de tomàquet, ceba i pebrot verd tallats a trossos petits i altres ingredients secundaris.
cola
Alimentació
Beguda carbònica en la qual són utilitzats extractes de cola.
És fortament acidulada amb àcid fosfòric, acolorida amb caramel, edulcorada amb sucre i aromatitzada amb barreges complexes d’aromatitzants naturals i artificials del tipus llima, llimona, etc Pels volts del 1880 hom començà a fer begudes carbòniques amb cola als EUA, les quals contenien extractes de coca i de cola posteriorment aparegueren algunes patents que hi incloïen també cafeïna i teobromina, les quals li donen un valor estimulant En aquest camp és important el químic John Pemberton, el qual entre 1884-85 creà la beguda mundialment coneguda com a Coca-cola
fogassa
Alimentació
Pastís fet de farina, a manera de coca.
Als s XI i XII els emfiteutes i els vassalls feien pagaments en fogasses als senyors
almoixàvena
Alimentació
Coca de farina, d’ou i de sucre, fregida a la paella.
És típica de Xàtiva, on és menjada un dia la setmana durant la temporada que va de sant Antoni a Carnestoltes
tonya
Alimentació
Coca rodona feta de farina, patata, ous, oli i sucre, que hom menja principalment per Pasqua.
raïssa
Alimentació
Coca feta amb les llenques obtingudes raent amb la rasora la pasta adherida a les parets de la pastera.