Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
salmorrar
Alimentació
Agronomia
Posar en salmorra (carn, peix o algun producte agrícola) perquè es conservi.
bescuit
Alimentació
Galeta, pa, que hom fa coure una segona vegada perquè s’endureixi i es conservi millor.
Era utilitzat, especialment, en la provisió d’armades i de tota mena d’embarcacions
data de caducitat
Alimentació
Medicina
Moment a partir del qual s’extingeixen les garanties que un producte alimentari o farmacològic conservi les qualitats aptes per al consum, encara que l’aparença sigui normal.
pernil
© Fototeca.cat
Alimentació
Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada en sec, en humit o per injecció de salmorra, i posteriorment dessecada a l’aire, per cocció o fumatge, perquè es conservi.
És un aliment energètic i plàstic, gràcies al greix i a les proteïnes, respectivament L’elaboració, a més de les etapes de salament, rentament i assecatge, consta del procés de maduració, en què s’esdevenen un seguit de reaccions característiques, afavorides per lactobacils, en un ambient adequat d’humitat i de temperatura Aquest procés dura si fa no fa un any Hi ha diverses denominacions d’origen reconegudes