Resultats de la cerca
Es mostren 24 resultats
tilsit

tilsit
© Jon Sullivan
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, que durant els primers mesos de maduració se sotmet a rentatges amb aigua.
De gust lleugerament afruitat, és originari de la ciutat de Tilsit nom de Sovetsk, actualment a Rússia, durant la dominació prussiana
finlàndia suís
Alimentació
Formatge suís fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de 3 a 6 mesos, de gust especiat.
farina làctia

Farina làctia
Alimentació
Mescla de farina de cereals o de llegums, transformada parcialment en maltosa i dextrina, amb llet polvoritzada.
És emprada en dietètica infantil, en els primers mesos, com a aliment de trànsit entre l’alletament i l’alimentació integral
ragusà

Ragusà
Alimentació
Formatge de pasta dura fet amb llet de vaca, fermentat en salmorra, i a vegades fumat, típic de Ragusa (Sicília).
Té el 44% de greix i és de tast dolç i suau, però si ha madurat més de sis mesos és picant i saborós i sol ésser consumit ratllat
kefalograviera

Kefalograviera
Alimentació
Formatge grec fet amb llet d’ovella, de pasta dura crua, madurat durant un període mínim de tres mesos i amb gust fort i salat.
gloucester

Gloucester
Alimentació
Formatge fet amb llet de cabra, de pasta premsada molt ferma, madurat durant un període de dos mesos, originari de la ciutat anglesa de Gloucester.
gorgonzola

Gorgonzola
kaythaney (CC BY-NC 2.0)
Alimentació
Formatge tou i mantegós, elaborat amb llet entera de vaca, de forma cilíndrica, en el qual s’ha provocat el desenvolupament del fong Penicillium glaucum que fa a la pasta viada, d’un color verdós.
La maduració es realitza en un ambient humit i a temperatura baixa 5-6°C durant 2-6 mesos D’aroma intens i de tast característic, recorda potser el rocafort Originari de Gorgonzola i de Valsassina, és ja un producte típic de tota la Llombardia, el Piemont i l’Emília-Romanya
kefalotiri

Kefalotiri
Alimentació
Formatge grec fet amb llet d’ovella, de pasta dura i textura forta, madurat durant un període de 2 a 3 mesos i amb gust picant i fort.
bergkäse

Bergkäse
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura cuita, madurat durant un període de tres a nou mesos, de textura elàstica, gust fort i aroma intensa, originari dels Alps.
caciocavallo

Caciocavallo
Alimentació
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta dura, madurat durant un període de tres mesos a dos anys, que es presenta amb forma de carabassa, originari del sud d’Itàlia.