Resultats de la cerca
Es mostren 23 resultats
polenta
Alimentació
Farina de blat de moro cuita en aigua bullent.
Hom hi pot afegir formatge És un plat típic italià
maizena
Alimentació
Fècula fina de blat de moro amb diverses aplicacions culinàries.
El nom prové de la marca registrada Maizena
cabellera de panotxa
Alimentació
Botànica
Conjunt dels estils i els estigmes del blat de moro.
La seva infusió és usada com a diurètic cassolà
inflat | inflada
Alimentació
Dit del gra de cereal que s’ha desorganitzat, com si s’hagués girat del revés, per evaporació brusca del seu contingut mitjançant l’escalfor.
Hom sol sotmetre el blat de moro a aquest procés rosetes
cereal

Camp de cereals
© Fototeca.cat-Corel
Alimentació
Agronomia
Dit de cadascuna de les plantes conreades de la família de les gramínies el fruit de les quals (gra), particularment ric en glúcids i susceptible d’ésser transformat en farina, serveix d’aliment a l’home i als animals domèstics.
Els cereals constitueixen el grup més important de plantes conreades, a causa, sobretot, de llur rendiment i valor alimentari i de llur facilitat d’emmagatzematge En sentit estricte, cal considerar només sis cereals el blat, el blat de moro, l’arròs, l’ordi, la civada i el sègol en un sentit més ampli, hom considera cereals el mill i la melca i fins, abusivament, el fajol De cada un d’ells hom coneix nombroses formes i varietats, i àdhuc espècies, conseqüència de l’intens procés de selecció a què han estat sotmesos al llarg de la història de la humanitat, del Neolític ençà De les festes que…
crispetes
Alimentació
Flocs de sèmola de blat de moro, torrats i ensucrats, que hom pren remullats en llet.
sèmola
Alimentació
Producte intermedi de la molta dels cereals, que és separat de la flor de la farina i de les partícules de segó en els cernedors i tornat a moldre per a obtenir més farina.
Segons el seu diàmetre, hom la classifica en sèmola grossa més de 0,6 mm i fina de 0,4 a 0,6 mm La sèmola de blat , neta i sense restes de tegaments i germen, formada doncs per partícules d’endosperma, és emprada per a fer sopes i farinetes i en la fabricació de pastes alimentoses Les millors qualitats són obtingudes dels blats durs i dels rics en gluten La de blats tendres es desfà en la cocció i forma un conjunt mucilaginós La sèmola de blat de moro és emprada com a succedani de la sèmola de blat i per a fer púdings La sèmola d’arròs , emprada generalment per a fer sopes, és…