Resultats de la cerca
Es mostren 39 resultats
oleaginós | oleaginosa
cacau
pernil dolç

Pernil dolç
Alimentació
Pernil de porc, desossat, assaonat, nitrificat i cuit, emmotllat amb cobertes o en llauna.
Hom pot fumar-lo o afegir-li espècies i condiments és considerat una carn freda
bufet

Bufet
(CC0)
Alimentació
Taula assortida de menges preparades, dolces o salades, fredes o calentes, amb begudes o sense, que se serveix en una festa o en un restaurant.
guaiaba
Alimentació
Botànica
Fruit del guaiaber, de figura globosa, ovoide o piriforme, de pell groguenca i de carn blanca, groga o rosada, que és menjat cru o en compota.
envasadora

Màquina envasadora de productes alimentaris en recipients de plàstic
© Fototeca.cat
Alimentació
Tecnologia
Transports
Màquina automàtica per a omplir, tancar i sovint etiquetar un envàs determinat (bosses de paper o de plàstic, pots, etc).
Per a matèries pulverulentes oen pasta és freqüent un sistema d’envasament que consisteix a aspirar el producte per un cilindre que bascula i expulsa la càrrega mitjançant un èmbol, i retorna després a la posició inicial hom aconsegueix la variació de la càrrega graduant el recorregut de l’èmbol Per a matèries que flueixen per llur propi pes, hom empra generalment màquines amb aparell mesurador de volum o pesador, alimentat de manera intermitent amb el material a envasar i que, un cop seleccionada la quantitat necessària, la buida dins l’envàs ja…
guanàbana
Alimentació
Botànica
Fruit del guanabaner, ovoide, molt gros, de pell de color verd fosc i amb espines no vulnerants, i de polpa blanca, sucosa i molt aromàtica.
És tinguda per una de les fruites més exquisides i hom la consumeix crua o en forma de beguda, gelea o conserva
prova de Pekar
Alimentació
Assaig d’orientació per a avaluar les impureses i la parasitació d’una farina.
Consisteix a prémer una mica de farina sobre una tauleta negra, en sec, amb aigua oen solució de pirocatequina, i observar-la a ull nu o amb lupa
desodoració
Alimentació
Eliminació de components causants d’aromes i gusts desagradables en aliments (com aigua, llet, farina de peix, soia, olis i greixos, hidrolitzants, etc).
Hom utilitza tècniques d’escalfament, destillació i adsorció per a líquids, unitàriament oen combinació La forma més específica i coneguda és el tractament d’olis i greixos durant la refinació
quall animal
Alimentació
Nom donat als extractes de l’estómac de remugants joves, que es presenten líquids, en pols o en pastilles, i són emprats, com el labferment, en l’elaboració de formatge i de quallada.